Dorplijst Puiflijk/Druten-Zuid

NIEUWS

Twan van Lith stelt zich voor

Twan van Lith stelt zich voor

 

Wie ben je?  

Hallo! Mijn naam is Twan van Lith, ik ben 22 (over 2 weken trouwens al 23 😉) jaar. Officieel niet geboren, maar wel getogen in Druten. Ik woon meestal bij mijn moeder op de Tichellande in Druten, maar verblijf ook nog bij mijn vader, die meer in het centrum van Druten woont. Ik heb inmiddels al 8 jaar verkering met mijn jeugdliefde Maaike.

   

Wat zijn je hobby’s?.    

Ik lees en leer graag over mijn vak geschiedenis, voetbal bij DIO in het tweede zondagteam en ben heel erg veel bezig met muziek. Ik ben fanatiek concertganger, heb inmiddels een aardige collectie Lp’s en speel in een bandje met vrienden. Verder ben ik graag in het gezelschap van mijn familie en vrienden en geniet ik van een dag in een mooie stad – én een whiskytje of speciaalbiertje…    

Wat doe je voor werk?  

Ik ben in januari afgestudeerd aan de Radboud Universiteit voor de opleiding Geschiedenis en mag mijzelf dus historicus noemen. Ik studeer echter nog steeds, met het doel om mijn eerstegraads lerarenbevoegdheid te halen. Ik loop, met het oog op die droom, tweemaal weeks stage op het Eckartcollege in Eindhoven. Verder werk ik wat uurtjes bij Plus Lenssen, ben ik jeugdvoetbaltrainer bij DIO’30 en zit ik in het bestuur van Museum Tweestromenland. Tot voor kort was ik ook nog onderdeel van een erg betrokken team zorgbegeleiders, in welke ik een leuke kerel met autisme hielp bij het bevorderen van zijn zelfstandigheid.  

 

Waarom in de politiek?  

In een dynamische belevingswereld zoals de mijne krijg je veel te maken met verschillende ideeën, meningen en belangen uit de maatschappij. Ik hou ervan als zaken goed geregeld zijn, maar helaas is dat niet altijd voor iedereen het geval. Na afgelopen jaar de cursus Politiek Actief gevolgd te hebben, ben ik benaderd door Dorpslijst Puiflijk – Druten Zuid om toe te treden tot de partij. Ik zag dit als een mooie kans om daadwerkelijk politiek actief te worden, en dat ideaal van kansengelijkheid na te streven. Ik kan niet wachten om mijn steentje bij te dragen en voel me vereerd om lid te zijn!