Dorplijst Puiflijk/Druten-Zuid
Geschiedenis van Dorpslijst Puiflijk / Druten-Zuid

Geschiedenis

Geschiedenis van Dorpslijst Puiflijk / Druten-Zuid

Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid is een typisch plaatselijke politieke partij. Geen eendagsvlieg, de partij bestaat al meer dan 40 jaar. Diep geworteld in de lokale gemeenschap.
Met herkenbare achterbanleden, die midden in die plaatselijke gemeenschap staan. Ooit startte de partij onder de naam Dorpslijst Puiflijk. Met de komst van Druten-Zuid verruimde de partij haar werkingsgebied. Een aanpassing van de naam was een logische keuze. Daarmee ontstond de naam Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid. Inmiddels is dat werkingsgebied ten zuiden van de Van Heemstraweg verder uitgebreid met de wijken De Bouwing en De Buitenhof. De partij zet zich echter ook voor inwoners ten noorden van de Van Heemstraweg in.
De Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid is in die meer dan 40 jaar, op vier jaar na, altijd gewend geweest regeringsverantwoordelijkheid te dragen. Dat gebeurde in samenwerking met onder andere Dorpslijsten uit andere kernen. In al die jaren leverde de partij wethouders, raads-, commissie- en burgerleden. De laatste gemeenteraadsverkiezingen van 2018 leverden winst op in stemmen ten opzichte van de verkiezingen in 2014. De partij handhaafde zich keurig met drie zetels in de raad van de gemeente Druten. Waarmee nog maar eens duidelijk werd op hoeveel vertrouwen en steun de partij van inwoners mag rekenen.
Een partij die springlevend is.