Dorplijst Puiflijk/Druten-Zuid

NIEUWS

Linda Meeuwsen - Van Rhijn stelt zich voor

Linda Meeuwsen - Van Rhijn stelt zich voor

 

Wie ben je?  

Mijn naam is Linda Meeuwsen - Van Rhijn, ik ben 39 jaar, getrouwd met Jeroen Meeuwsen en we wonen inmiddels alweer bijna 16 jaar op de Ekelen in Druten. We hebben samen 3 kinderen Kiara, Kevin en Kilani.

 

Wat zijn je hobby’s?.  

Ik sport graag, doe aan krachttraining en hardlopen. En natuurlijk ben ik altijd druk met de kinderen en het huishouden. De tijd die overblijft breng ik graag door met vriendinnen en houdt ook al van een feestje op zijn tijd.  

 

Wat doe je voor werk?  

Ik ben beleidsadviseur bij de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) in Tiel. Daar ben ik al werkzaam sinds de oprichting in 2013. Daarvoor heb ik bij de gemeente West Maas en Waal gewerkt als beleidsmedewerker milieu en daarvoor bij de gemeente Renswoude, ook als beleidsmedewerkster milieu.  

Bij de ODR werken we voor 8 gemeenten en de provincie. We beoordelen de milieuaspecten van bestemmingsplannen en adviseren de gemeente over verschillende beleidsstukken. Naast casemanager van verschillende zaken, beoordeel ik ook zelf de milieuaspecten milieuzonering, spuitzones en lichthinder.  

Regelmatig zit ik voor mijn werk bij gemeenten aan tafel om de eventuele knelpunten en kansen van nieuwe plannen te bespreken. De gemeentelijke organisatie is dan ook niet nieuw, ook het contact met het bestuur (wethouders) niet.  

 

Waarom in de politiek?  

Vanwege mijn werk heb ik regelmatig bij raadsvergaderingen gezeten en bij overleggen met o.a. wethouders en daarin mijn kennis van de inhoud mogen delen. Dat vind/vond ik toch altijd wel een beleving om mee te maken.  

Binnen de omgeving waar we wonen, onze kinderen opgroeien en onze ouders steeds ouder worden, zie je steeds meer dingen veranderen. Soms ten goede, soms niet. Ik ben er van overtuigt dat ik met mijn kennis van de verschillende milieuaspecten en mijn visie hoe ik zou willen dat mijn kinderen opgroeien en mijn ouders en (schoon)ouders ouder worden in deze omgeving een steentje kan bijdragen aan deze partij.  

 

Ik wil graag mijn stem laten horen!