Dorplijst Puiflijk/Druten-Zuid

INTRO

Jordy van Sonsbeek stelt zich voor

Jordy van Sonsbeek stelt zich voor

Wie ben je?  

Ik ben Jordy van Sonsbeek, 32 jaar oud en woon al net zo lang in Puiflijk. Afgelopen jaar ben ik getrouwd met Annemiek, exact op de dag dat de 1,5 metersamenleving (tijdelijk) werd afgeschaft. Het wonen in Puiflijk vinden we heerlijk, bekenden komen achterom en de buurt is gezellig!

   

Wat zijn je hobby’s?.    

Ik vind heel veel dingen leuk om te doen, maar op het gebied van sport is dat met name hardlopen en squashen. Ook heb ik jarenlang gevoetbald bij SCP en leen ik zo nu en dan de wielrenfiets van mijn vader. Binnenkort ga ik met een aantal vrienden bekijken of padel ons bevalt. Verder vind ik het leuk om stedentrips te maken, te (après-)skiën en op vakantie te gaan naar plekken waar je het actieve en het aangename kan combineren. Onder andere de rondreizen door Florida, Noorwegen, Italië en Zuid-Spanje zal ik niet snel vergeten. Verder is uit eten en het drinken van een lekker (rood) wijntje ook zeker één van mijn hobby’s te noemen.

   

Wat doe je voor werk?  

Ik heb een achtergrond als registeraccountant bij Deloitte. Hier heb ik 10 jaar lang in teamverband de jaarrekeningen gecontroleerd van diverse bedrijven en op de vrijdag mijn studie gevolgd. Na het behalen van mijn titel heb ik de overstap naar het bedrijfsleven gemaakt en momenteel werk ik al weer 3,5 jaar met veel plezier als Groepscontroller / Manager Finance bij Van der Valk. Dit familiebedrijf is bij eenieder wel bekend en persoonlijk vind ik het schitterend om te zien hoeveel ondernemerschap de diverse familieleden bezitten. Het maakt me trots om daar mijn bijdrage aan te leveren. Mijn rol is enorm divers en bestaat onder andere uit het leidinggeven aan een viertal administratieteams, het opstellen van de jaarrekening voor de holding, contacten onderhouden met banken en accountants en het bestuur voorzien van diverse rapportages en analyses.

   

Waarom in de politiek?  

Mijn interesse voor de politiek komt voort uit een combinatie van nieuwsgierigheid en een stukje eigenwijsheid. Ik ben altijd benieuwd hoe bepaalde besluiten tot stand komen en wat de beweegredenen zijn. Ook zou ik mezelf willen kenmerken als iemand die liever op voorhand meedenkt dan achteraf klaagt dat beslissingen anders genomen hadden moeten worden. Al heel wat keren heb ik met een goede vriend van me, Thomas Hanenberg, gesprekken gehad over bepaalde politieke zaken. Hij was dan ook degene die me tipte om lid te worden van Dorpslijst Puiflijk – Druten-Zuid. Graag draag ik mijn steentje bij om de Gemeente Druten financieel gezond, duurzaam, veilig en levendig te houden, kortom een fijne plek om te wonen voor jong en oud. Ik kijk er naar uit kennis te maken met de lokale politiek en iedereen die daarbij betrokken is. Tot snel!