Dorplijst Puiflijk/Druten-Zuid

NIEUWS

Bart-Jan van Sommeren stelt zich voor

Bart-Jan van Sommeren stelt zich voor

Wie ben je?  

Ik ben Bart-Jan van Sommeren en trotste bewoner van het dorpje Puiflijk. Waar ik als kind ook opgegroeid ben en naar school ben gegaan. Dit is tot op de dag van vandaag een plek waar ik nog altijd graag thuis kom en trots over vertel als men vraagt ‘hoe heet het :)’.

 

Wat zijn je hobby’s?.    

Naast mijn werk sport ik graag circa 4x per week met vrienden in de sportschool. Hierdoor kan ik mezelf fit houden, de dagelijkse sleur doorbreken en even mijn kop leeg maken. Daarnaast hou ik van gezelligheid met vrienden en familie. Bijvoorbeeld onder het genot van een lekker (speciaal) biertje, bordspel of een leuke sportwedstrijd op de televisie. Zo kijk ik graag Darten, F1 of voetbal. Als supporter van de voetbalclub Feyenoord, probeer ik ook enkele malen per jaar live te gaan kijken in het mooiste stadion van Europa! Tot slot heb ik ook een tweetal oudere auto’s waarmee ik met mooi weer graag een ronde rijd. In de lente ga ik dan graag met mijn Audi 80 Avant op stap en wanneer de temperaturen stijgen in de zomer wissel ik deze met mijn Audi 80 cabrio.

 

 

Wat doe je voor werk?  

Ik ben werkzaam als productspecialist / accountmanager van hijs- hef en spanmiddelen in de verticaal en horizontaalbranche. Onze klanten zijn voornamelijk kraanverhuurders, transportbedrijven en grote aannemers. Dit werk mag ik doen voor ‘Van der Blij’ uit Oss. Dit is een echt familiebedrijf waarbij de klant, kwaliteit, gezelligheid en de medewerkers nog hoog in het vaandel staan. Daarnaast ben ik op mijn vrije zaterdagen nog altijd actief bij VSB Groep te Druten. Hier ben ik als kleine jongen begonnen in de werkplaats en middels diverse stappen doorgegroeid tot verkoper/inkoper van gebakken bestratingsmaterialen. Door de betrokkenheid bij dit familiebedrijf en de passie voor truck en bestratingsmaterialen, blijf ik dit werk naast mijn andere baan met veel plezier doen.

 

 

Waarom in de politiek?  

De interesse in politiek is al van jongs af aan bij mij aanwezig. Zo wist ik als jongetje van 10 alle politieke partijen en bijbehorende lijstrekkers uit mijn hoofd. Vroeger wilde ik zelfs mister president of vertegenwoordiger worden. Nu de ambitie voor vertegenwoordiger is geslaagd, wilde ik mijn interesse in de politiek ook een kans geven. Daarnaast vind ik het inwoner van Puiflijk vind ik het van belang dat het voor iedereen een plek is om te kunnen wonen, men er net zoals mij graag thuis komt en veilig voelt. Samen met de overige leden van de achterban probeer ik de afgevaardigde raadsleden te ondersteunen op de voor ons zo best mogelijke wijze. Persoonlijk vind ik het jammer dat veel jongeren weinig interesse in politiek hebben. Het is juist interessant om te weten wat er op gemeentelijk niveau speelt, waar ze over na mogen denken en wat de toekomst plannen zijn. Door hierbij betrokken te zijn kan juist je eigen visie mee gewogen worden in deze besluiten. Het laten horen van jouw visie kan ook op een lager niveau door te gaan stemmen. Dus bij deze wil ik iedereen vragen om in ieder geval te gaan stemmen! Op deze manier kan jouw afgevaardigde partij jullie gedeelde visie behartigen in de gemeente raad.